Angajamentul maniacal al lui N’Golo Kanté îl ajută pe Chelsea să zdruncine Manchester City

În deschiderea celor 44 de minute ale acestei victorii cu 2-0 la Chelsea, Manchester City s-a relaxat ca un roi de prințuri cu tricouri albastre, străbătând ceea ce a fost cândva țara Kanté. Chiar trecut de jumătatea orei, a existat un moment frumos, în timp ce Riyad Mahrez a mers într-un sens în cercul central, apoi s-a amestecat pe celălalt, făcându-l pe Antonio Rüdiger să iasă într-un set de film greșit, un bărbat vorbind brusc rândurile greșite și dansând pașii greși .David Luiz sigile câștigă în timp ce Chelsea termină startul neînvins al Manchester City Citește mai multe

Cumva Chelsea a blocat și acoperit și și-a păstrat obiectivul intact. În dreapta, Kanté a rămas mai aproape de Jorginho decât el, dar fără prea mult control sau sinergie între cei doi.Povestea de aici părea să devină aceeași poveste veche, cea în care tricourile albastre-deschise pur și simplu îți iau ziua.

Înainte de acest joc, au existat deja câteva discuții prudente despre City care va începe sezonul Premier League neînvins. . Fotbalul a avut întotdeauna un simț al umorului. În cazul în care o echipă care respira și transpira și își aruncă golurile în somn, au fost depășite de un mijlocaș cu două goluri în Premier League din septembrie 2016; cu o secundă adăugată de David Luiz, care era solid și ordonat, unde părea că joacă cu pantofi de clovn maronii clătinători împotriva lui Tottenham acum două săptămâni.

Două pase minunate au făcut golul lui Kanté chiar înainte de pauză. În primul rând, David Luiz a lansat o rachetă dură de câmp încrucișat din poziția stânga-spate, până la piciorul lui Pedro.Mingea și-a găsit drumul către Eden Hazard, care a făcut ceva sublim, așteptând o bătaie, permițându-i jucătorilor din fața lui să se miște, apoi rostogolind mingea într-un paddock de spațiu pe care el singur îl părea să fi văzut. > Kanté este, desigur, limită psihic atunci când vine vorba de citirea fluxului mingii în spații înguste. Pe măsură ce mingea se prelingea, el se repezi în poziția din jumătatea dreaptă pentru a trece peste poarta lui Ederson. Pep Guardiola consideră înfrângerea lui Manchester City în fața lui Chelsea „o lecție bună” Citește mai mult

Scopul era Primul șut al lui Chelsea în țintă. De asemenea, cea mai sigură atingere a unei jumătăți a lui Kanté îl văzuse redus la o figură frenetică la marginea lucrurilor. Kanté fusese deposedat de patru ori. Scuturase sălbatic în căutarea unui spațiu de umplut, a unui instrument de făcut. Completase nouă pase.Și totuși, ca întotdeauna, el a continuat să vină.

Au existat deja o grămadă de încercări cu privire la încercările lui Sarri de a juca Kanté într-un rol ușor diferit, înlocuindu-l în centru cu cel mai meditativ, Jorginho mai ingenios.

Înțelegeți. Kanté a fost un iubit al Premier League, în care simțul său spidey pentru interceptări și strălucire în clinches a potrivit atât de bine ritmul și textura jocului. Este o problemă ușoară pe care să o săriți. Cu toții putem vedea ce face Kanté. Cu toții putem vedea că Jorginho este un alt fel de jucător. Infamie! Venind aici, încurcându-ne mult iubitul pivot defensiv francez.

Desigur, acest lucru nu este la fel de simplu pe cât ar face-o unii. A-i cere lui Sarri să-l mute pe Jorginho de la baza mijlocașului său este să-i ceri să renunțe la modul în care vrea să joace echipa sa.Este să-i ceri să nu mai facă lucrurile care l-au adus aici, jocul profund care este esențial pentru planurile sale.

Pep Guardiola a avut o reacție similară în primul său an în Anglia. Cum, am țipat, ar putea să persiste cu această tactică de a o mânca în spate? De ce nu au existat mai multe abordări? Cu excepția faptului că, fără acest proces, el nu ar fi creat cea mai sublimă mașină de fotbal de club din ultimele sezoane. Timp: este singurul lucru pe care fotbalul englez îl refuză să vă ofere. Chelsea și poliția investighează pretențiile de abuz rasist îndreptate împotriva lui Raheem Sterling. Citiți mai multe

Stamford Bridge fusese un loc plin de frig și zgomotos înainte de start, aerul s-a lovit cu limbi de foc de la aruncătorii de flăcări de pe teren.În calitate de jucător din partea dreaptă, Kanté arăta ca un scut defensiv central foarte bun în acele schimburi de deschidere, interceptând mingea, apoi găsindu-se jefuit sau pasele sale înlocuite.

O oră mai târziu, Kanté începuse să crească aripa dreaptă ca un spate auxiliar, găsind de trei ori găuri în afara lui Fabian Delph. Și ceva s-a schimbat aici. Orașul era încă sublim pe minge, dar planul lui Sarri de a ține o linie adâncă și de a se agita puternic i-a ținut la distanță de braț. Între timp, Kanté a arătat că fiecare plan poate fi pus în funcțiune cu un pic dispus; un jucător care rămâne cel mai generos dintre profesioniști, o lecție de voință, spirit războinic și inteligență fotbalistică pură.