Pep Guardiola consideră înfrângerea lui Manchester City în fața lui Chelsea „o lecție bună”

Golurile lui N’Golo Kanté și David Luiz au fost suficiente pentru ca Chelsea să-l învingă pe City pentru prima dată în patru încercări și a văzut vizitatorii coborând pe locul doi după victoria Liverpool cu ​​4-0 la Bournemouth la începutul zilei.Echipa lui Jürgen Klopp își conduce acum rivalii cu un punct cu echipele pentru a se întâlni în ceea ce ar putea fi o întâlnire esențială pe stadionul Etihad pe 3 ianuarie. David Luiz sigilează câștig în timp ce Chelsea încheie startul neînvins al Manchester City Citește mai mult

Vorbind după această pierdere, care a fost nu numai City-ul din prima campanie, ci și primul lor în 22 de meciuri din ligă care se întinde până în aprilie, Guardiola a avut o dispoziție de obicei efuzivă în ceea ce privește performanța echipei sale și, în special, modul în care au dominat prima repriză cu agresivitate caracteristică și durere.

Cu toate acestea, au fost anulate pe contraatac chiar înainte de interval și au cedat din nou în 78 de minute printr-un corner, ceea ce a condus la managerul care și-a avertizat echipa împotriva complacenței în timp ce se uită la pune-și amprenta acasă și în Europa în acest sezon.

„Primele opt, 10 minute din a doua repriză, [Chelsea] au fost mai bune decât noi, dar după aceea și în prima repriză am fost fantastici.Este o bucurie pentru mine ca manager să-mi urmăresc jucătorii ”, a spus Guardiola. „Am rămas sus, am recâștigat multe mingi, am atacat și am creat destule șanse să înscriem una sau două în prima repriză, din păcate nu s-a întâmplat. Dar aceasta este o lecție bună. Angajamentul maniacal al lui N’Golo Kanté îl ajută pe Chelsea să clatine Manchester City | Barney Ronay Citiți mai multe

„Acesta este nivelul Ligii Campionilor. Oamenii spun că Manchester City este favoritul Ligii Campionilor, dar acesta este [nivelul Ligii Campionilor] – ei [Chelsea] au avut o singură șansă și au marcat un gol. Adversarii sunt atât de buni, atât de isteți.Asta se va întâmpla în viitor în etapele mai mari. ”

Guardiola, care l-a desfășurat pe Raheem Sterling ca atacator central în lumina absenței lui Sergio Agüero prin accidentare, a respins sugestiile că Liverpool este acum favoritul de a câștiga titlul – „pentru că sunt un punct în față? Ieri am fost favoriti. În 24 de ore s-a schimbat.De ce?” – precum și minimizarea semnificației faptului că City nu mai poate repeta faza Arsenalului din 2004 de a trece printr-un sezon neînvins. „Nu suntem aici pentru a fi invincibili”, a spus el. „Suntem aici pentru a fi campioni.”

Maurizio Sarri a recunoscut că echipa sa a fost oarecum norocoasă să depășească City, dar a fost totuși mândru de caracterul pe care jucătorii săi l-au pus la îndoială atitudinea lor în urma pierderii cu 2-1 la Wolves în mijlocul săptămânii.

„În cele din urmă am meritat să câștigăm”, a spus italianul, care a făcut, de asemenea, o trecere tactică în față, implementând Eden Hazard ca atacator central. „Suntem foarte mulțumiți, dar avem o echipă cu dificultăți de motivat. În acest gen de meci este foarte ușor să ai o motivație și o determinare deosebite.Avem nevoie de continuitate în motivare și determinare, altfel putem câștiga acest gen de meci și putem pierde puncte în alt meci. ”