Încercarea lui Josh Bassett îi readuce pe viespi la câștiguri împotriva Northampton

Forma viitoare a rugby-ului englezesc al clubului este din nou un subiect de dezbatere aprinsă, dar pentru viespi a contat doar balsamul liniștitor al acestei victorii atât de necesare. După o singură victorie în cele 13 jocuri anterioare, aveau mare nevoie de un început de consolidare a încrederii în 2019, iar revenirea englezului Joe Launchbury a contribuit la obținerea unui rezultat care, deocamdată, îi pune din nou în primii șase.

Alături de remarcabilul Thomas Young, un om meritat al meciului, conducerea lui Launchbury a fost un element crucial într-o afișare colectivă îmbunătățită semnificativ împotriva unei echipe Saints care, înainte de start, își linsese buzele.În loc să stea pe locul al cincilea, în perioada de șase națiuni a lunii viitoare, Northampton se află acum pe al nouălea.

Astfel sunt marjele subțiri de napolitane în Premiership în prezent, cu directorul de rugby al Saints, Chris Boyd , fără a contesta opinia că viespii arătau mai înfometați decât echipa sa în ziua respectivă. „Poate că erau mai disperați decât noi”, a recunoscut el. „Aceasta este o afirmație destul de blestematoare.Trebuie să găsim o modalitate de a evita performanțe plate. ”

Cu Boyd dezvăluind și co-căpitanul Angliei, Dylan Hartley este puțin probabil să mai apară din nou pentru clubul său în fața celor șase națiuni din cauza genunchiul ”, antrenorul național, Eddie Jones, poate cel puțin să ia inima din eforturile lui Launchbury, dispărut de la jumătatea lunii septembrie cu probleme la genunchi și gât, precum și jumătatea scrumă a lui Wasps, Dan Robson, ambii au petrecut o mare parte din sezon pe margine.

În cazul în care Țara Galilor are nevoie de o altă deschidere în formă la Cupa Mondială, ar putea să-și facă și ei o favoare aruncând o privire nouă asupra lui Young, alături de coechipierii flancului la viespi, fără îndoială, cu privire la valoarea sa pentru cauza lor. „El a fost probabil jucătorul nostru constant și remarcabil din ultimii doi ani”, a spus Launchbury. „A fost calitativ astăzi, dar asta nu diferă de ultimele săptămâni.”

Trei încercări de a suna ar putea părea a fi un concurs relativ confortabil, dar nu a fost niciodată atât de simplu într-o după-amiază, probabil cel mai remarcabil pentru mai multe TMO apeluri care ar fi putut merge cu ușurință în sens invers.Lui Young i s-a refuzat o încercare în al treilea trimestru, când Nizaam Carr a fost considerat că l-a scos pe Lewis Ludlam din fracțiune din minge doar pentru echipa gazdă, conducând 17-16, pentru a beneficia de felul de noroc care i-a scăpat în cele din urmă.

În timp ce Cobus Reinach se retrăgea pentru a aduna un jeton Juan de Jongh lângă propria linie, jumătatea scrum vizitatorului părea că a atins în poartă înainte de a căuta să joace în continuare, din motive cunoscute doar de el însuși. Lucrurile nu s-au terminat bine, cu aripa uriașă Taqele Naiyaravoro tusind mingea către Willie le Roux care a înscris în corner, lăsându-l pe Boyd să plângă eșecul oficialilor de a chema un scrum de cinci metri. “Reinach a atins clar mingea în jos”, a spus Boyd. „Nu sunt conștient că poți minge mingea apoi să joci din nou.Cineva ar fi trebuit să-și dea seama că mingea a fost întemeiată. ”Planurile de revigorare a zborului de vârf al rugby-ului englezesc în discuție, spune Ritchie Citește mai mult

A fost una dintre acele zile pentru Saints din toată lumea. Viespile au avut abia un teritoriu sau o posesie timpurie, dar s-au trezit cu 14-3 în urmă după 24 de minute. Mâinile bune de la Lima Sopoaga și Le Roux l-au pus pe Josh Bassett în colțul din dreapta pentru primul, iar al doilea a venit și el împotriva cursei de joc.Lovitura lui De Jongh părea o nuanță prea lungă, dar s-a așezat în momentul crucial, permițându-i sud-africanului să scoată mingea din mâinile lui Ahsee Tuala și să facă o croazieră neopozantă.

Sfinții, care nu au câștigat niciodată un joc de ligă în Coventry din apropiere, a recuperat o încercare ușor norocoasă atunci când Le Roux a bâjbâit o repornire, oferindu-i lui Reinach platforma pentru a dezlănțui puternicul Fraser Dingwall trecut de Sopoaga și un Le Roux static.În caz contrar, au trebuit să se bazeze pe cizma lui Dan Biggar, după-amiaza lor rezumând când Luther Burrell a lăsat mingea peste linie târziu, cu un punct bonus pierdut la îndemână. „Acele momente critice aproape toată ziua ne-au dus împotriva noastră, dar ca să fim sinceri sincer nu am meritat să câștigăm acel joc”, a recunoscut Boyd.

Omologul său Dai Young, totuși, a fost destul de mult timp în jur pentru a celebra progresul în timp util când se materializează.A fost cel mai bun efort al sezonului de viespi? „Ei bine, nu am avut prea multe bune, nu-i așa?” a venit replica uscată. „Suntem invinși în 2019, acesta este mesajul acum.”

Singurul păcat este că Anglia, mai degrabă decât viespii, pare acum să beneficieze cel mai mult de un Launchbury reîmprospătat. „Nu poți subestima cât de mare a fost factorul Joe, chiar și doar la antrenament”, a confirmat Young. „Pentru cineva care nu a mai jucat atât de mult ca el, am crezut că este remarcabil. Când Joe se întoarce, totul arată mult mai bine. ”