Conor Murray sigilează victoria cu puncte bonus, pe măsură ce Irlanda supraviețuiește sperie Italiei

Această victorie a fost departe de rutină, dar pe cât de dezamăgitoare a fost Irlanda, totuși au părăsit Roma cu cele cinci puncte pe care le-au vizat. Și datorită victoriei Țării Galilor împotriva Angliei, câștigătorii marelui slam ai lui Joe Schmidt de acum un an au încă șansa de a păstra titlul celor șase națiuni. urmează să se retragă în Țara Galilor, cu o vizită la Cardiff, care va avea loc în runda finală, totuși vor trebui să joace mult mai bine decât această performanță obosită și deseori disjunctă.A fost doar destul de bun să văd în fața unei echipe din Italia care a ratat o penalizare târzie pentru a obține un punct bonus pierdut.

Italia conducea 16-12 la pauză, la încercările lui Edoardo Padovani și Luca Morisi în ultimele șapte minute ale perioadei de deschidere a anulat scorurile lui Quinn Roux și Jacob Stockdale, dar nu a reușit să înscrie după interval, Keith Earls și Conor Murray au închis a doua victorie a campaniei din Irlanda.

un sentiment de ușurare, pentru că nu am jucat atât de bine cum am fi vrut ”, a spus Schmidt, antrenorul,„ și pentru că am scăzut cu 16-12 la pauză și ne-am confruntat cu o echipă italiană care a dovedit în această competiție pe care sunt greu de învins. Defalcarea: înscrieți-vă și primiți e-mailul săptămânal al uniunii de rugby. Defalcarea: înscrieți-vă și primiți e-mailul săptămânal al uniunii de rugby.

„Există un sentiment de ușurare, deoarece în timp ce am creat oportunități, nu cred că le-am profitat la maximum și atunci când construiam câteva atacuri pozitive, am făcut erori.La sfârșitul tuturor, ne simțim ușurați. ”

Se aștepta o victorie de rutină, iar când un joc cu mai multe faze de marcă a fost finalizat printr-o încercare de la Roux de pe al doilea rând în 13 minute, a apărut afaceri ca de obicei între aceste două părți. Johnny Sexton s-a transformat, dar lovitura a coincis cu retragerea lui Bundee Aki pentru o evaluare a leziunilor la cap, iar Irlanda a fost forțată să se remanieze, Earls ieșind din aripa lui, în timp ce Chris Farrell se deplasa din exterior spre interior pentru a acoperi absentul în timp ce Andrew Conway completează pe aripă.Aki a devenit permanentă, deoarece Aki nu a reușit să se întoarcă. Anglia face lipsă de disciplină împotriva Țării Galilor, dar respinge ideea că s-au înăbușit. În locul lui Rory Best, Sean Cronin, a acordat primul său start de campionat în cel de-al 68-lea Test după 32 de apariții în Six Nations de pe bancă, nu a reușit să profite de ocazia sa.

Tommaso Allan a ratat o penalizare de 17 minute, dar repriza italiană a avut o nouă lovitură la poartă un minut mai târziu și a făcut-o să conteze.

Italia nu mai juca ca o echipă fără o victorie din Șase Națiuni din 2015, dar după ce au obținut primele puncte pe tabela de marcaj, a acceptat o încercare de la repornire, Stockdale sări pe mingea liberă în timp ce jucătorii italieni urmăreau și în timp ce el a încărcat peste linie pentru a extinde avantajul Irlandei la 12-3.

Cu toate acestea, Irlanda a fost departe de a fi în cel mai bun moment nu în ultimul rând Sexton, a cărui picătură de 22 a ieșit din plin pentru a înmâna Italiei un scrum în fața stâlpilor.Când Cronin s-a abătut în offside câteva clipe mai târziu, Allan a avut un alt penalty simplu, iar echipa gazdă părea să miroasă sângele Irlandei ratate.

Când Cronin a răsturnat o altă linie irlandeză, Italia a primit recompensa.Jayden Hayward a făcut o pauză excelentă, sugerând apărarea vizitată, Allan exploatând spațiul în larg cu o pasă inteligentă către Padovani pentru o încercare în corner în 33 de minute. Citiți mai multe

Șase minute mai târziu și mai multă inexactitate irlandeză a dus la o altă încercare italiană, Tito Tebaldi a buzunărit numărul său opus, Murray, la un ruck și la curse în sus, Morisi marcând în cele din urmă în colțul din stânga pentru a da echipei gazdă un avantaj meritat la pauză cu 16-12.

Jocul slab al Irlandei a continuat după pauză, însă, când au reușit din nou jocul în mai multe faze, au obținut beneficii, Murray eliberându-i pe Earls care au slalomat prin Italia apărare pentru cea de-a 29-a încercare din cariera sa de 75 de teste.Murray a preluat sarcinile de gol de la Sexton și a slăbit conversia, iar jumătatea de scrum și-a transformat propria încercare 12 minute mai târziu, după ce a lansat partea din spate a unui alt maul irlandez bun pentru a aluneca în jos și a înscrie.

Acest lucru a adus punctul bonus al Irlandei, dar echipa lui Schmidt mai are un drum lung de parcurs pentru a-și recâștiga forma de grand slam de acum un an.