Callum Lang este câștigătorul târziu, în timp ce League Two Oldham este umilul Fulham

Pete Wild a descris-o ca pe un basm și nu a fost o hiperbolă de la un fan Oldham care a cumpărat un bilet pentru a urmări acest meci cu prietenii, dar a ajuns să conducă echipa Ligii Două pentru a obține victoria asupra gazdelor din Premier League.

„Colegii mei au spus că vor rezerva biletul acum, dar vom vedea”, a spus tânărul de 33 de ani, cu cel mai larg zâmbet. O poveste minunată s-a desfășurat cu un sentiment perfect de dramă, în timp ce subiecții s-au luptat de la un gol în jos, datorită loviturilor lui Sam Surridge și Callum Lang, ambele părți ale unei penalizări salvate de Daniel Iversen.

Acum zece zile, acest lucru părea un scenariu extraordinar.Wild a făcut aranjamente pentru a călători cu trenul la Craven Cottage împreună cu cinci colegi, dar apoi, după demiterea lui Frankie Bunn ca manager după o înfrângere cu 6-0 la Carlisle United în ziua de box, i s-a cerut să devină managerul clubului în regim de îngrijire. El a renunțat la rolul de manager al academiei, la care fusese repartizat în iunie, de asemenea, cu titlu provizoriu. Phil Foden ajută nemiloasa Manchester City să pună Rotherham în spadă Citește mai mult

Ar fi fost un moment dificil pentru oricine să obțină slujba, să nu mai vorbim de cineva care conducea Oldham sub 16 ani în sezonul trecut și, după propria sa admitere, „fusese doar manager de academie timp de două minute”.Clubul a îndurat cel mai traumatizant an din istoria sa recentă, cu discordie, probleme financiare și retrogradare în Liga a doua, nivel la care nu se scufundaseră din 1971. În primele sale două meciuri, Wild l-a condus pe Oldham la victorii asupra Port Vale și Notts County, dar cu greu ar putea fi citat ca dovadă că victoria asupra oponenților din Premier League a fost iminentă.

Pentru imensul credit al lui Wild și ignominia lui Fulham, nu a existat nici o prăpastie pe teren între echipa care a cheltuit peste 100 de milioane de lire sterline pentru jucători după promovarea din vara trecută în Premier League și cea care a apărat ordinele de lichidare și, în octombrie, s-au confruntat cu amenințări ale unei grevă a jucătorilor asupra salariilor neplătite.

De la început aici a fost clar că Wild a insuflat metodă și încredere. Cei 4.000 de fani vizitatori au avut motive întemeiate să cânte pe tot parcursul meciului.Frustrările lui Fulham au fost cuprinse de momentul în minutul 37, când Neeskens Kebano a primit cartonașul pentru scufundări în careu. Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic cu fotbalul. -Vechi Peter Clarke, își ținuse gazdele la distanță cu atâta echilibru încât singurele indicii ale unui gol până atunci erau câteva capete de cap de Floyd Ayité. Niciunul nu i-a cerut lui Iversen să facă o salvare. „Prima jumătate a fost plictisitoare de la noi”, a spus mai târziu Claudio Ranieri. A fost muzică pentru urechile lui Oldham.

Prima implicare a lui Ryan Sessegnon după sosirea sa în minutul 73 a dus la el să concedie un penalty după ce prodigiul s-a încurcat cu veteranul Clarke. Unul dintre înlocuitorii lui Wild, Surridge, a fost transformat de la fața locului.După meci, s-a întors la Bournemouth, de la care fusese împrumutat de la începutul sezonului. Fulham în urma unei căderi dubioase de la Tom Cairney. Orice dezbatere în acest sens a fost redundantă prin salvarea lui Iversen, dar Oldham a cerut retribuție oricum și în stil glorios. Shaquile Coulthirst îl concedieză pe Barnet pentru a șoca victoria Cupei FA asupra Sheffield United Citește mai mult

În minutul 89 Gevaro Nepomuceno a trimis o centrare la stâlpul din spate și Callum Lang a marcat cu o lovitură de cap superbă.Și pentru Lang, aceasta a fost o întorsătură suprarealistă, având în vedere că vineri a crezut că va rata acest meci și se va întoarce la Wigan, de la care este împrumutat. „Nu-mi vine să cred”, a spus el. „Săptămâna trecută a fost o atitudine plăcută dacă mă întorc la Wigan și acum mă bucur de unul dintre cele mai bune sentimente din cariera mea, dacă nu unul dintre cele mai mari momente din viața mea.”

Ranieri a fost lăsat să se preocupe de ceea ce înseamnă această performanță pentru șansele echipei sale de supraviețuire în Premier League.El a spus că a fost dezamăgit de jucătorii care au cerut timp de joc de la sosirea sa în noiembrie. „Ai ocazia să-mi dovedești că am greșit și ți-e dor”, a spus italianul. „Dacă pierzi și jucătorii îți dau pasiune și dorință 100%, pot să o accept, dar nu am jucat cu pasiune și nu înțeleg asta.”

În ceea ce privește Wild, el spune că are habar n-are ce înseamnă acest câștig pentru cariera sa. Dar, ca fan Oldham, știe pe cine dorește ca echipa sa să primească în runda a patra. „Manchester United a plecat, pentru că mi-a distrus copilăria”, a spus el, referindu-se la ultima victorie a lui United în semifinala Cupei FA din 1994 – ultima marcă majoră a Oldham în competiție – până acum.