Luke Walton a ieșit din funcția de antrenor al LA Lakers după trei sezoane pierdute

Luke Walton a renunțat la funcția de antrenor al lui Los Angeles Lakers după trei sezoane cu pierderi.

Directorul general al Lakers, Rob Pelinka, a anunțat vineri plecarea lui Walton, la trei zile după demisia bruscă a președintelui operațiunilor de baschet, Magic Johnson. Pelinka l-a sunat pe Walton lăsând o decizie reciprocă.Magic Johnson demisionează brusc din funcția de președinte al LA Lakers Citește mai mult

Fostul atacant al Lakers a mers cu 98-148 după ce a obținut primul său loc de muncă permanent de antrenor principal cu cei 16 ori campioni NBA.Fostul asistent Golden State nu i-a condus niciodată pe Lakers în playoff, nici măcar după sosirea lui LeBron James vara trecută.

Walton pleacă la trei zile după ce ultimul meci al Lakers din sezonul lor 37-45 a fost depășit de demisia șocantă înainte de meci a lui Johnson, care l-a moștenit pe Walton când a preluat biroul de la Lakers în februarie 2017.Johnson și-a atribuit decizia în parte dorinței și reticenței sale de a-l concedia pe Walton, care este apropiat de patronul lui Lakers, Jeanie Buss.

În schimb, Pelinka a anunțat mutarea într-un posibil semn al puterii crescute a fostului agent al lui Kobe Bryant. cu Lakers după plecarea lui Johnson.

„Vreau să îi mulțumesc lui Jeanie Buss și familiei Buss pentru că mi-au oferit ocazia să-i antrenez pe Lakers”, a spus Walton într-o declarație emisă de Lakers. „Această franciză și orașul vor fi întotdeauna speciale pentru mine și pentru familia mea.”

Walton s-a alăturat Lakers cu fanfară în 2016, după mandatul său de succes alături de antrenorul Steve Kerr cu puterea Warriors.Walton a intervenit ca antrenor interimar al Golden Statelor când Kerr a fost exclus din cauza problemelor de sănătate pentru a începe sezonul 2015-16 și i-a condus pe Warriors la un start cu 24-0 și un record de 39-4 înainte ca Kerr să se întoarcă pe bancă.

Lakers și-au îmbunătățit recordul în fiecare dintre cele trei sezoane ale lui Walton, dar nu au terminat niciodată mai sus de locul trei în Divizia Pacific. Actualii Lakers au fost cea mai de succes echipă a francizei de la începutul secetei playoff-urilor în 2013, dar nu a fost suficient pentru a-i salva locul lui Walton.

Los Angeles s-a aflat pe locul al patrulea în Conferința de Vest după ce a învins ultima dată Golden State. Crăciun, dar James și-a încordat vintre în timpul jocului.Sezonul Lakers s-a prăbușit în timpul celei mai lungi absențe accidentate din cariera lui James și au încheiat sezonul cu aproape toți jucătorii importanți din nucleul lor tânăr scos din afara accidentărilor suplimentare.

Johnson a avut încă probleme cu stilul de antrenor al lui Walton. , rotațiile sale și reticența lui de a adăuga asistenți suplimentari pe banca lui. După o săptămână tumultuoasă, o potențială luptă pentru putere s-a încheiat cu ambii bărbați fără slujbă.

Jucătorii lui James și Lakers l-au susținut în mod uniform pe Walton, care a reușit să mențină împreună un vestiar disparat jucând sub microscopul din Los Angeles.

„Vreau să-i mulțumesc lui Luke și restului personalului de antrenori pentru că mi-au permis să fiu eu din prima zi”, a scris atacantul Kyle Kuzma pe Twitter. „Ei spun că oportunitatea este totul în ligă și mi-au dat asta chiar din săritură.”