Intalneste-te cu destinul daca Wallabies poate urma planul lui Brumbies

Echipele australiene de Super Rugby nu au reușit să câștige un singur joc împotriva opoziției din Noua Zeelandă în 2017 și au câștigat doar patru meciuri anul trecut. Dar în cea de-a doua rundă a sezonului 2019, Brumbies a spulberat Hoodoo-ul Kiwi, ridicând speranța unei revigorări mult așteptate a rugby-ului australian la nivel de Super Rugby și Test.

Dacă Brumbies poate menține această formă, care sunt implicațiile pentru șansele Australiei la Super Rugby și, mai important, pentru valabii de la Cupa Mondială din Japonia? Brumbies a produs un afișaj superb de rugby total, completând piesele lor puternice și maul rulant cu un rugby expansiv, care rulează. Și au făcut-o fără flancul rănit al stelei David Pocock. Viteza lor de linie în apărare și jocul de sprijin în atac au fost excelente.Nu și-au arătat nici o teamă de șefi și nu și-au luat niciodată piciorul de pe gât, o trăsătură nemiloasă de Kiwi. Câștigul a fost performanța scânteietoare a lui Christian Lealiifano, al cincilea-opt, care și-a eliminat revenirea de la cancer cu un joc care a dat înapoi ceasul. A fost cea mai bună prezentare a unui jucător australian de câțiva ani. Facebook Twitter Pinterest Christian Lealiifano a fost superb pentru Brumbies sâmbătă. Fotografie: Tracey Nearmy / Getty Images

Un Brumbies puternic va oferi Australiei șanse mai mari de a contribui cu două echipe la playoff-urile Super Rugby, care la rândul lor îi vor ajuta pe Wallabies să se pregătească pentru Cupa Bledisloe, Campionatul de Rugby și Cupa Mondială.Dar cât de mult va observa antrenorul Wallabies, Michael Cheika, cu privire la forma Super Rugby? Va continua să se bazeze pe jucătorii care au evoluat pentru el în trecut, în special pe membrii echipei sale câștigătoare a titlului Super Rugby din 2014 Waratahs?

În mod semnificativ, când Brumbies a câștigat titlul conferinței australiene în 2016 și 2017 , dominația lor nu s-a reflectat în selecția valabilor din testul de deschidere al seriei Bledisloe Cup, cel mai important joc al anului.În 2016, au existat nouă Waratahs (care au terminat pe locul șase) în echipa de 23 de oameni a Wallabies pentru deschiderea împotriva All Blacks din Sydney, comparativ cu șapte Brumbies, inclusiv cinci până la patru în linia de start.

În mod similar, în 2017 au fost opt ​​Waratahs (care au terminat pe locul nouă) în echipa de 23 de oameni a Wallabies pentru deschiderea Cupei Bledisloe împotriva All Blacks din Sydney comparativ cu cei șase ai lui Brumbies, inclusiv câte cinci în linia de start, în timp ce fostul prostituat Waratah Tatafu Polota-Nau juca pentru Forța de Vest. Wallabii au fost aruncați de All Blacks în ambele jocuri.A fost selecția un factor care a contribuit la acele înfrângeri?

Noul comitet de selecție Wallabies al Cheika, directorul de antrenor al Rugby Australia Scott Johnson și dublul internațional Michael O’Connor va fi crucial pentru a se asigura că forma remarcabilă de Super Rugby este transferată către arena Test. Întrebarea este: Johnson și O’Connor vor fi doar consilieri de selecție sau vor avea puterea să depășească Cheika? Facebook Twitter Pinterest Michael Cheika a arătat o preferință pentru Waratahs atunci când își alege echipele Wallabies. Fotografie: Tim Ireland / AP

În mod fascinant, sub noua structură de putere a Rugby Australia, Cheika îi va răspunde lui Johnson, ceea ce îl face efectiv șef al panoului de selecție.Cheia pentru Johnson și O’Connor este să-l ajute pe Cheika să găsească jucătorii care sunt cel mai bine pregătiți să joace stilul de joc pe care antrenorul dorește ca Wallabii să îl joace, dar, de asemenea, să se asigure că forma Super Rugby are o mare prioritate.

După două runde, este mult prea devreme pentru a face predicții încrezătoare despre ce echipă de Super Rugby va câștiga conferința australiană. Cu Will Genia și Quade Cooper care conduceau spectacolul, rebelii de la Melbourne au arătat destul de impresionanți, dacă nu chiar convingători, în victoria lor cu 34-27 împotriva Brumbies din Canberra în prima rundă. Queensland Reds au arătat o mulțime de îmbunătățiri în atac și o cantitate uriașă de inimă în pierderea lor cu 36-31 în fața Highlanders din Dunedin, vineri seara trecută.Dar Waratahs – echipa pe care Cheika pare să se bazeze majoritatea – au avut un început lent; victoria lor cu un punct împotriva lupilor soare din Tokyo sâmbătă mai dezamăgitoare decât pierderea lor cu un punct în fața Hurricanes la Brookvale Oval săptămâna precedentă. un joc nu face sezon. Mai este un drum lung de parcurs până la deschiderea Cupei Bledisloe împotriva All Blacks din Perth pe 10 august. Vom afla mai multe despre Brumbies când vor juca uraganele la Wellington vineri seara. Este posibil să fi făcut o lansetă pentru spatele lor, în special împotriva echipelor Kiwi, care vor fi acum în alertă maximă.Brumbies trebuie să-și susțină performanța împotriva șefilor pentru a dovedi că nu sunt minuni ale unui singur joc, în timp ce celelalte trei echipe din Super Rugby din Australia și valabii ar trebui să se ridice și să ia act că, dacă joci pozitiv și fără teamă, poți obține ceva special .