Southampton confirmă numirea lui Ralph Hasenhüttl ca nou manager

Ralph Hasenhüttl a fost confirmat ca manager al Southampton pe un contract de doi ani și jumătate, clubul sperând că numirea îi va permite să recupereze identitatea pe care au pierdut-o.

Southampton-ul modern a fost construit pe dezvoltarea jucătorilor, adesea din academia lor, înțelepciunea pe piața transferurilor și fotbal atrăgător, dar aceste valori par să fi fost pierdute în ultimii doi ani și jumătate, de când Ronald Koeman a plecat pentru a prelua conducerea la Everton.Southampton se străduiește să obțină un nivel mai sigur după pierderea calamită a pasului. Citește mai mult

Mauricio Pellegrino a fost o alegere dezastruoasă pentru a-l înlocui pe Claude Puel la începutul sezonului trecut și, deși Mark Hughes a sosit în martie pentru a salva clubul de retrogradare, a plătit luni cu slujba pentru o serie de rezultate dezastruoase.Hughes a câștigat doar de trei ori în 22 de meciuri din Premier League.

Hasenhüttl, austriacul în vârstă de 51 de ani, cel mai bine cunoscut pentru că a condus RB Leipzig la locul doi în Bundesliga în 2016-17, este dedicat unui stil de presare cu octanie mare și oferind șanselor jucătorilor tineri. Southampton crede că numirea sa are anumite paralele cu cele ale lui Mauricio Pochettino, care s-a mutat de la St Mary’s la Tottenham în 2014, și Koeman.

Hasenhüttl va prelua controlul joi, înainte de vizita crucială la Cardiff sâmbătă.El va fi susținut de antrenorul asistent existent în prima echipă, Kelvin Davis, șeful de portiere, Dave Watson și șeful științei sportului, Alek Gross. Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Președintele, Ralph Krueger, a declarat: „Succesul trecut al clubului de fotbal din Southampton a fost construit pe o identitate clară. Fundamentul acestei identități s-a concentrat pe dezvoltarea jucătorilor, fie din cadrul academiei noastre, fie după aderarea la alte cluburi. Abilitatea lui Ralph de a preda jocul și de a dezvolta talentul este evidentă în trecutul său și reprezintă un element central al motivului pentru care el este alegerea perfectă pentru a fi noul manager Saints.

„Urgența de a găsi o cale înapoi la potențialul și rezultatele pe care le așteptăm nu pot fi subestimate.Din acest motiv, suntem extrem de încântați că Ralph a fost de acord să devină noul nostru manager și să facă tot ce poate pentru a ne ajuta să ne întoarcem pe această cale. ”