„Ce spune ea merge”: întâlnește-o pe femeia care conduce o echipă masculină

Vedeți bărbați care intră în fotbalul feminin; ușa ar trebui să fie deschisă pentru ca femeile să intre în bărbați. Sună cam evident. Deci, de ce este atât de rar?

Doi foști jucători semi-pro, Matt Endersby și James Hatch, au preluat conducerea clubului Bedfordshire Arlesey Town, în al nouălea nivel al fotbalului englez, la începutul lunii iunie. După retrogradare, nu au mai fost jucători, nu au avut personal antrenor și au avut foarte puțin timp să se stabilească. Primul lucru pe care trebuie să-l facă a fost să găsească un antrenor principal și l-au sunat pe Natasha Orchard-Smith.

Pentru le era evident. Îl cunoșteau pe Orchard-Smith. „Când antrenam la Barton, ea a stat într-o zi în spatele digului”, spune Endersby. „Ascultam tot ce spunea ea și spuneam:„ Cine este această femeie?Aceste informații cu care vine ea sunt la fața locului. „Cele mai bune 100 de fotbaliste din lume 2018: Nr. 100-41 Citește mai mult

„ Ne-am așezat și am crezut că va fi genial. Fotbalul masculin merge complet într-un sens. Fotbal masculin: antrenori masculini. Nu, să uităm acest lucru. Natasha este inteligentă, detaliată, tehnică. Am jucat semi-profesionist timp de peste 20 de ani și ea trebuie să fie unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am întâlnit. Am spus: „Să facem asta. Să aducem o femeie înăuntru. ’”

Știau că este neobișnuit. Pur și simplu nu și-au dat seama cât de neobișnuit.FA a confirmat că Orchard-Smith este singura femeie antrenor principal din Liga Națională în jos.

„Nu există motive pentru care cineva nu ar putea să o facă”, spune Orchard-Smith. „Tocmai trebuie să ți se ofere oportunitatea.”

Acum știu cât de rară a fost decizia lor, speră că aceasta îi va ajuta și pe alții să facă același pas. „Sperăm ca alți manageri din afara ligii și poate profesioniști să se uite și să spună:„ Au angajat o femeie antrenor, ce este în neregulă cu asta? De ce nu o putem face? ’”, Spune Endersby. „Unele dintre aceste antrenori care vin sunt atât de bune și trebuie doar să li se ofere o șansă.”

A schimbat clubul? „Dinamica s-a schimbat, mulțimea este diferită, conducerea din celălalt adăpost nu știe ce să facă. Există mai mult respect.Jucătorii de aici s-au încălzit absolut pentru ea, au respect pentru ea. Ceea ce spune ea merge. Nimeni nu o pune la îndoială vreodată și, ca să fiu sincer, dacă a făcut-o, nu este jucătorul potrivit pentru echipa mea și a lui James “. Facebook Twitter Pinterest Natasha Orchard-Smith spune: „Nu există motive pentru care cineva să nu o poată face. Tocmai trebuie să ți se ofere ocazia. ”Fotografie: Lydia Goldsmith / Arlesey Town

Orchard-Smith este un antrenor remarcabil de experimentat. În calitate de jucătoare „care nu joacă la un nivel foarte ridicat”, a fost încurajată să-și facă insigna FA Level 1 de către un prieten.

„Am făcut-o și apoi nu am făcut nimic cu ea”, a spus ea spune. „Dar când băiatul meu a ajuns la vreo șapte ani și a început să-și arate interesul pentru fotbal, l-am dus la un club local și apoi am devenit cam membru al clubului.Aveau nevoie de un manager, sub opt ani și, pentru că îmi făcusem nivelul 1, erau ca: „Da, bang, mulțumesc, te vom avea.” Am făcut asta timp de 10 ani, sub 18 ani sub 18 ani. . ”

Și-a finalizat licențele de nivel 2 și Uefa B, portarul de nivel 2, a lucrat ca antrenor de competențe FA în Bedfordshire, are propria afacere de antrenor, o diplomă în antrenor pentru performanță de la Anglia Ruskin și în prezent își ia portarul Uefa B.

Dar când fiul ei a împlinit 18 ani și și-a schimbat atenția din fotbal, a crezut că va face un pas înapoi și își va revendica serile și weekendurile. Apoi, Arsenal s-a apropiat de ea și a început să lucreze cu fetele lor sub 10 ani în Centrul lor regional de talente.Ea a fost acolo de 14 luni și a fost aliniată pentru a fi acolo în acest sezon – dar apoi Endersby a sunat pentru a oferi un pic de proiect extraterestru.

„Nu eram sigur pentru că nu lucrasem în jocul masculin înainte, am lucrat în principal 5-11 și tineri / la bază. Ceea ce este complet diferit de semi-pro ”, spune Orchard-Smith. „Am intrat și nu m-am uitat niciodată cu adevărat înapoi. Este foarte diferit, dar mi-a plăcut fiecare minut. Cred că am avut mare noroc, băieții mi-au luat din momentul în care am intrat. Cei care s-au mutat din alte cluburi, știau că sunt deja acolo. Au fost foarte receptivi. ”

A fost o mare curbă de învățare. Fiind mereu în dezvoltare, trecerea la fotbalul bazat pe succes a avut nevoie de timp pentru a se adapta, dar a spune că a înflorit este o subevaluare.Echipa este a patra în Liga Spartan South Midlands Premier Division cu 12 victorii din 17 și se află la șase puncte de pe vârf.

„Sunt extaziat, deoarece uneori este nevoie de doi până la trei ani pentru ca o echipă să construiască . Ne descurcă foarte, foarte bine “, spune Endersby. Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Dar succesul pe teren nu este totul și sfârșitul tuturor pentru Endersby și Hatch. „Putem vedea obiectivul pe termen lung. Ce poate face asta pentru fotbalistele și pentru femeile din fotbal. Probabil că sunt încă 10 alte Natasha care stau în jurul țării spunând: „Știi ce, dacă ea o poate face, eu o pot face.”

„Este nevoie de o persoană pentru a rupe matrița. Cred că este minunat pentru fotbalul feminin și cred că este minunat pentru fotbalul masculin. Am aterizat pe aur. Ea este Uefa B.Vrem să mergem mai sus în joc, eu și James, și am spus întotdeauna că am vrea să o aducem cu noi. Acum glumim că vom încerca să mergem cu ea “. Puncte de discuție